Zdravnik

O meni

Anita Dobrovolec dr. med. specialist radiologije je stalno zaposlena na radiološkem oddelku Splošne bolnišnice Celje. Diplomirala je na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2008, strokovni izpit je opravila leta 2009 in isto leto vpisala specializacijo iz radiologije. Specializacijo je opravljala na Kliničnem inštitutu za radiologijo v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani in jo zaključila s specialističnim izpitom leta 2017.

V času specializacije in po njej se je dodatno izobraževala in usmerila predvsem v interventno, abdominalno in urgentno radiologijo. Aktivno in pasivno se redno udeležuje kongresov in strokovnih srečanj pri nas in v tujini.

Na radiološkem oddelku v SB Celje opravlja UZ preiskave vratu, trebuha, skrotuma, sklepov in mehkih tkiv ter klasične RTG, CT in MR preiskave. Opravlja tudi invazivne žilne posege in interventne posege pretežno v sklopu abdominalne patologije. Je aktivna članica Konzilija za periferne arterijske bolezni v sklopu Centra za bolezni ožilja Splošne bolnišnice Celje in Abdominalnega konzilija Splošne bolnišnice Celje.

Poglej Urnik dela