Zdravnik

O meni

Larisa Vengar dr. med. specialist radiologije je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v bivši Sovjetski Zvezi leta 1987 in pridobila diplomo zdravnika – pediatra. Bila je zaposlena v Diagnostičnem centru, Znanstveno raziskovalnem inštitutu in Centralni kirurški kliniki, kjer je po dodatnem usposabljanju, opravljala delo zdravnika endoskopije in UZ diagnostike. Iz tega obdobja ima 13 let delovnih izkušenj.

Leta 2003 je po dodatno opravljenih izpitih nostrificirala diplomo zdravnika v Sloveniji, opravila strokovni izpit in sekundariat s pridobitvijo licence splošnega zdravnika.

Leta 2005 se je zaposlila na radiološkem oddelku Splošne bolnice Jesenice, kjer je v tem času pridobila specializacijo iz področja radiologije, ki jo je opravila v obdobju od 2006 do 2011.

Po specialističnem izpitu se je redno zaposlila v SB Jesenice, kjer opravljala redne in urgentne preglede UZ trebuha, vratu, skrotuma, mišično skeletnega sistema odraslih in otrok, RTG, CT diagnostike, mamografije in UZ dojk.

Redno sodeluje na strokovnih srečanjih in šolah ter nadgrajuje svoje strokovno znanje.

Poglej Urnik dela