Zdravnik

O meni

Petra Mrkša dr. med. specialist radiologije je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani l.2002 in opravila strokovni izpit istega leta.
Leta 2004 je vpisala specializacijo iz radiologije,ki jo je opravljala v Univerzitetnem Kliničnem centru v Ljubljani na Inštitutu za radiologijo in jo uspešno končala s specialističnim izpitom leta 2008 s pohvalo. V času specializacije se je udejstvovala različnih kongresov in strokovnih srečanj (pasivno in aktivno) pri nas in v tujini.
Po opravljenem specialističnem izpitu se je zaposlila v Splošni bolnišnici Celje na radiološkem oddelku, kjer opravlja UZ preiskave (trebuh,vrat,tetisi,mehka tkiva, mišičnoskeletni sistem), CT in MRI preiskave. Usmerila se je v interventno invazivno radiologijo in mišičnoskeletno patologijo. Ves čas nadrajuje znanje z aktivnim izobraževanjem ter udeleževanjem na strokovnih srečanjih,šolah iz mišično skeletnega področja (MRI,CT in ultrazvok) in interventne radiologije doma in po svetu. Je članica Slovenske sekcije za mišičnoskeletno radiologijo in sodeluje s kolegi iz tujine.

Poglej Urnik dela