Zdravnik

Asist. Spazzapan Peter dr. med., specialist pediatrične nevrokirurgije

SpecializacijaSpecialist pediatrične nevrokirurgije s Certifikatom ESPN (European Society of Pediatric Neurosurgery)

O meni

Asist. Spazzapan Peter dr. med., specialist nevrokirurgije in pediatrične nevrokirurgije je redno zaposlen v UKC Ljubljana na Kliničnem oddelku za nevrokirurgijo.

Diplomiral je na Medicinski fakulteti Università Cattolica del Sacro Cuore – Policlinico Agostino Gemelli v Rimu leta 2008 in nato nadaljeval s specializacijo iz nevrokirurgije v Univerzitetnem Kliničnem centru v Ljubljani (koordinator specializacije akad. prof. dr. Vinko Dolenc dr. med.). Iz področja pediatrične nevrokirugije se je dodatno izobraževal v Parizu na Oddelku pediatrične nevrokirurgije v Hôpital Necker-Enfants malades. Specializacijo je uspešno zaključil leta 2016 in istega leta pridobil licenco. Leta 2017 je pridobil še Certifikat ESPN
(European Society of Pediatric Neurosurgery).
Je reden član ESPN (European Society of Pediatric Neurosurgery).

Ožje področje specialnosti:
Glavna področja dela so operativna obravnava prirojenih kraniofacialnih in spinalnih malformaciji (kraniosinostoze, dizrafizmi) in hidrocefalusa. Redno izvaja poseg SDR (selektivna dorzalna rizotomija) za zdravljenje spastičnosti. Pri odrasli populaciji obravnava degenerativne bolezni hrbtenice in tumorsko patologijo hrbtenice in možganov.
Vključen je tudi v raziskovalno in pedagoško dejavnost na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Poglej Urnik dela