Zdravnik

Dajna Buić-Rerečić, dr. med., specialist urgentne in družinske medicine

O meni

Dajna Buić-Rerečić, dr. med., specialist urgentne in družinske medicine je stalno zaposlena na Splošni Nujni Medicinski Pomoči (SNMP) v Zdravstvenem domu Ljubljana in dela v Urgentnem centru UKC Ljubljana.

Dajna Buić-Rerečić, dr. med., specialist urgentne in družinske medicine je diplomirala na Medicinski fakulteti v Zagrebu leta 1995. Po opravljenem pripravništvu in sekundarijatu je delala na prehospitalnih nujnih službah v Rovinju, Poreču in Puli ter na Oddelku za anestezijo in intenzivno zdravljenje v Splošni bolnišnici Pula. Od leta 2004 dela na Splošni Nujni Medicinski Pomoči v sklopu UKC Ljubjana.

Leta 2012 je končala specializacijo iz družinske medicine, leta 2017 pa še specializacijo iz urgentne medicine. Več kot 10 let dela tudi v družinski ambulanti Zavoda za prestajanje zaporne kazni v Ljubljani. Ves čas se izobražuje na raznih tečajih in ostalih strokovnih srečanjih doma in v tujini zlasti s področja urgentne medicine. Objavila je tudi več strokovnih člankov
v domačih in mednarodnih strokovnih revijah. Sodelovala je v uvajanju novih metod, obravnave kritično bolnih in poškodovanih pacientov na terenu in v prehospitalnih ambulantnih pogojih.

Je aktivni član Slovenskega Združenja za Urgetno Medicino (SZUM) in Evropskega reanimacijskega sveta (European Resuscitation Council – ERC). Kot direktor in inštruktor na številnih tečajih s področja urgentne medicine se aktivno udeležuje izobraževanja in mentoriranja pripravnikov, sekundarijev in specializantov urgentne in družinske medicine.

Aktivno govori še hrvaščino, italianščino in angleščino.

Poglej Urnik dela