Zdravnik

doc.dr. Klemen Bedenčič, dr.med, specialist ortopedske kirurgije

SpecializacijaOperativno zdravljenje artroze kolka in kolena – endoprotetika, gležnja in stopala – športne poškodbe gležnja, artroskopija gležnja...

O meni

doc.dr. Klemen Bedenčič, dr.med, specialist ortopedske kirurgije je stalno zaposlen v Splošni bolnišnici Novo mesto in delno zaposlen v Kirurškem sanatoriju v Rožni dolini v Ljubljani.

doc.dr. Klemen Bedenčič, dr.med, specialist ortopedske kirurgije je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2010, nato pa je po opravljenem pripravništvu nadaljeval s specializacijo iz ortopedske kirurgije, ki jo je končal leta 2017. Leta 2016 je doktoriral na Univerzi v Ljubljani. Ves čas se izobražuje na raznih mednarodnih tečajih in v operacijskih dvoranah v Belgiji, Franciji, Nemčiji in Avstriji, predvsem na področju stopalne kirurgije in protetike.

Na področju stopalne kirurgije je v Splošni bolnišnici Novo mesto uvedel številne nove metode zdravljenja. Redno se udeležuje mednarodnih kongresov širom po Evropi, tudi z aktivno udeležbo in objavlja strokovne članke v priznanih mednarodnih strokovnih revijah. Kot prvi v Sloveniji je izvedel implantacijo umetnega sklepa nožnega palca.

Ožje področje specialnosti:
Operativno zdravljenje artroze kolka in kolena – endoprotetika.
Operativno zdravljenje gležnja in stopala – športne poškodbe gležnja, artroskopija gležnja, rekonstrukcijski posegi na Ahilovi tetivi, korekcije ploskega stopala, korekcije deformacij sprednjega dela stopala …

Poglej Urnik dela