Zdravnik

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije

SpecializacijaOperativno zdravljenje artroze kolka in kolena – endoprotetika, športne poškodbe kolena in ramena ...

O meni

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije je stalno zaposlen 50 % v Splošni bolnišnici dr.Franca Derganca Nova Gorica – ortopedski oddelek in 50 % v Kirurškem sanatoriju v Rožni dolini v Ljubljani.

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2005, nato pa je po opravljenem pripravništvu nadaljeval s specializacijo iz ortopedske kirurgije, ki jo je končal leta 2013. Konec leta 2012 je tudi opravil izpit za osebnega trenerja fitnesa – mednarodna licenca – NCSF (National Council on Strength & Fitness)

Ožje področje specialnosti:
Operativno zdravljenje artroze kolka in kolena – endoprotetika, športne poškodbe kolena in ramena (artroskopija, rekonstrukcija sprednje križne vezi, meniscektomije, rekonstrukcija rotatorne manšete, subakromialna dekompresija…), korekcija deformacij sprednjega dela stopala.

Je član zveze AFP (Association of Fitness Professionals), v sklopu katere se izvajajo mednarodno priznana izobraževanja na področju športa. Predava športno medicino in fukcionalno anatomijo za AFP licencirane osebne trenerje, Zaradi dolgoletnih izkušenj na področju fitnes vadbe deluje z omenjenim izobraževanjem in rednimi delavnicami za že licencirane osebne trenerje tudi na preventivi poškodb, ki so posledica nepravilne vadbe.

Poglej Urnik dela